На Харківщині збирають зернові та зернобобові культури

Завершилося збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур у трьох районах Харківської області. На сьогодні аграрії Харківщини зібрали понад 1 млн 181,5 тис. тонн зерна нового врожаю. Про це повідомляють «Коментарі. Харків» за даними Департаменту агропромислового комплексу ХОВА.

Завершилося збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур у трьох районах Харківської області. На сьогодні аграрії Харківщини зібрали понад 1 млн 181,5 тис. тонн зерна нового врожаю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" за даними Департаменту агропромислового комплексу ХОВА.

"Станом на 8 вересня аграріями Харківщини загалом зібрано понад 1 млн 181,5 тис. тонн зерна зернових та зернобобових культур на площі 326 тис. га. Середня врожайність склала 36 ц/га", - розповіли в Департаменті.

Зокрема зібрано: пшениці – 946 тис. тонн, ячменю – 200 тис. тонн, гороху – 23 тис. тонн, вівса – 6 тис. тонн, жита – 2 тис. тонн.

Аграрії Красноградського, Лозівського та Харківського районів завершили збирання ранніх зернових та зернобобових культур.

Найбільший обсяг врожаю вдалося зібрати сільськогосподарським підприємствам Лозівського району, які вкосили понад 260 тис. тонн зерна культур ранньої групи з площі 68 тис. га при середній урожайності 38 ц/га.

Найвища врожайність зернових культур – у Богодухівському районі, аграрії якого збирають по 43 ц/га, загалом намолотили 178 тис. тонн зерна.

Крім того, в області розпочався збір пізніх зернових культур, зокрема гречки та проса, а також технічних культур – соняшника та сої.

Також аграрії Харківщини наразі посіяли озиму пшеницю на площі 570 га та озимий ріпак – на площі 7 тис. га.

Раніше у "Коментарях. Харків":

Ведеться підготовка до зими у районах, які знаходяться у зоні бойових дій, у деокупованих районах, де зруйновано повністю або частково об’єкти критичної інфраструктури. Аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах, які майже щодня потерпають від обстрілів, тривають постійно.

Також для того, щоб під час критичних ситуацій населення цих громад могло обігрітися, ХОВА  допомагає органам місцевого самоврядування підготувати 430 стаціонарних пунктів обігріву у яких одночасно зможуть розмістити понад 7100 людей. Планується закупити 200 польових наметів з утеплювачами, пічками, польовими ліжками та біотуалетами.

Щоб забезпечити громади альтернативними видами палива, РВА Харківської області створюють резервні запаси матеріалів, обладнання, палива. Наразі закуплено 244 бензинових та дизельних генераторів, 29 мініелектростанцій, два циркулярних насоси, 93 печі-буржуйки, 24 електрообігрівачі, понад 11 тонн бензину та майже 19 тонн дизельного палива. Також відповідна інформація щодо проблемних питань надається до Міністерства розвитку громад та територій України та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися