У Харківській області не зібрали і 50% врожаю: головні причини

Понад 30% сільськогосподарської техніки області викрали або знищили російські загарбники

Внаслідок повномасштабної російської військової агресії аграрний сектор Харківської області зазнав великих пошкоджень. Постраждала промислова інфраструктура - склади, ферми, елеватори, залізничне сполучення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова. 

Чиновник розповів про головні проблеми, які виникли в агропромисловій галузі області. Однією з проблем є повний спектр інфраструктурних пошкоджень. Друга проблема - це кадровий відтік, адже значна кількість людей виїхала в регіону через окупацію та постійні обстріли. Через це галузь відчуває брак робочих місць.

У ХОВА повідомили, що наразі триває фіксація усіх пошкоджень об’єктів. Однак поки складно говорити про розмір завданих збитків, адже ще немає доступу до всіх територій Харківської області.

Євген Іванов розповів про цього року багато врожаю не вдалося зібрати через окупацію населених пунктів, замінування полів та постійні обстріли з боку Росії. Це призвело до порушення циклу посівної в області. При цьому відомо, що понад 30% сільськогосподарської техніки регіону викрали або знищили російські загарбники. 

“Маємо приблизно 40% урожаю від минулорічного об’єму”, - розповів чиновник. 

За його словами, значне падіння спостерігається і у тваринництві. Деякі  переробні підприємства переїхали в центральні та західні області України. Проте промислові виробництва складно перевезти. 

“Загалом Харківська область завжди перебувала у п’ятірці лідерів серед виробництва у галузях рослинництва та тваринництва по регіонах України, тому нам дуже важливо зберегти потенціал агропромислових підприємств”, – зазначив Євген Іванов.

У ХОВА розповіли, що першочергове завдання для збереження потенціалу області - створення необхідних умов для життєдіяльності людей, щоб вони повернулися додому. Відновленню агросектору сприятиме також повернення в райони опалення, водо- та електропостачання, налагодження транспортних зв’язків. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківщина наразі визнана найзасміченішою вибухонебезпечними предметами областю.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися