Харківська область визнана антилідером в Україні: такою її зробила Росія

Найзасміченіша область серед інших – Харківська.

Росіяни, відходячи з Харківщини, мінували навіть дитячі ліжечка у садочках. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Очільник області повідомив, що мінна загроза в регіоні залишається досить високою – на мінах майже кожного дня підриваються, травмуються або гинуть цивільні люди, а також рятувальники, дорожники, медики, аграрії та енергетики, що працюють над відновленням деокупованих територій.

Про це Олег Синєгубов заявив під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

За статистикою Міністерства внутрішніх справ, Харківщина наразі визнана найзасміченішою вибухонебезпечними предметами областю. Впродовж доби сапери знешкоджують від 200 до 1000 вибухонебезпечних предметів.

"Коли вибиваємо ворога з того чи іншого населеного пункту, знаходимо у дитячих садочках заміновані дитячі ліжка. Небезпечним залишається також приватний сектор. Ворог проводить дистанційне мінування або спеціальне – вручну. Окупанти застосовують найсучасніші засоби й військові знаряддя, які не виявляють металошукачі", - розповів Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА додав, що для розв’язання цієї проблеми необхідна комунікація на міжнародному рівні.

"Я знаю, що члени Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг роблять усе, аби міжнародні партнери надавали якомога більше сучасної техніки для розмінування деокупованих територій. Від цього залежить відновлення критичної інфраструктури, налагодження життєдіяльності у нашій області", - підсумував Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Навіть в страшних снах не снилось": чому навчають дітей у Харкові.

Рятувальники ДСНС та поліція проводять з дітьми дистанційні уроки безпеки. У Харківських школах запровадили уроки мінної безпеки, де дітям розповідають, як розрізняти міни та вибухонебезпечні предмети, та як діяти при виявленні таких предметів.

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС. Так, з огляду на воєнний стан у країні, а також на випадки підриву на вибухонебезпечних предметах саме дітей, у школах та дитячих садках Харкова та області співробітники ДСНС проводять "Єдині уроки з безпеки".

Ігор Терехов поспілкувався з городянами та розповів про долю району біля ринку "Барабашово". Міський голова Харкова під час зустрічі з харків'янами повідомив, що буде з мікрорайоном, де розташовувався ринок "Барабашово". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

"Барабашово у глобальному сенсі прибирають зараз. Там буде житло, велика дорога. Зараз якщо ви поїдете на Барабашово, то побачите, що вже багато чого немає зараз. Там буде торгівля, але небагато, вона має бути. Будуть житлові мікрорайони, офісні центри, десь треба працювати. Одне житло не можна збудувати. Має бути робота і має бути промисловість. Маємо повернутися ІТ, бо це гроші і наш з вами бюджет, має індустрія працювати та будівництво", – повідомив Ігор Терехов мешканцям міста. Міський голова також зазначив, що у цьому районі планується створити індустріальний парк.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися