Скільки ФОП припинили діяльність у Харкові від початку війни

Майже 200 ФОП перемістили бізнес із Харкова

У березні-жовтні 8772 фізичні особи-підприємці припинили діяльність, а зареєстрували бізнес у цей період 5169 ФОП. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

За статистикою Головного управління Державної податкової служби у Харківській області станом на 1 листопада, у Харкові було зареєстровано 121,1 тис.ФОП, а на початку року ця кількість становила - 123,4 тис.

У березні-жовтні 191 фізична особа-підприємець перемістила бізнес із Харкова та змінила юридичну адресу на іншу область чи територіальну громаду.

При цьому, від початку війни 5169 фізичних осіб-підприємців розпочали власну справу та офіційно зареєстрували бізнес.

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку розповіли, що попри війну, бізнес повертається до міста, намагається відновлюватися, шукає можливості для розвитку в екстремальних умовах.

У Департаменті зазначили, що місцевий бізнес наповнює бюджет, створює робочі місця, волонтерить - тримає економічний фронт.  А міська влада намагається знаходити нові шляхи, можливості та форми співробітництва, а також розробляти механізми підтримки та повноцінного поновлення бізнесу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що сільське господарство Харківської області через повномасштабну війну Росії проти України зазнало збитків на мільярди гривень. Ворожі обстріли зруйнували 68 підприємств регіону.

Заступник начальника ХОВА Євген Іванов розповів, що було знищено 340 одиниць аграрної техніки. При цьому були зафіксовані факти цілеспрямованих атак російських військ на об'єкти АПК та сільськогосподарську техніку, яка працювала в полях.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися