У Харківській області виникла проблема з зерном: подробиці

Зернові рукави годяться для зберігання практично всіх культур, які вирощують українські аграрії

Харківщина є одним з регіонів, який потребує додаткових потужностей для зберігання зерна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області. 

У службі повідомили, що через пошкодження зерносховищ та залишки торішніх запасів зерна виник дефіцит елеваторних потужностей. Наразі виникла проблема зі зберіганням врожаю 2022 року. До того ж на технологічний процес можуть впливати перебої з електроенергією.

У службі розповіли про шляхи розв'язання проблеми - використання технології зберігання зерна в полімерних рукавах. Використання такої технології дозволяє зменшити витрати та знизити залежність від енергоносіїв.

Полімерні рукави - це мобільні зерносховища. Вони зручні у випадках, коли фермеру ніде зберігати свій врожай.Виготовляють такі зерносховища з полімеру в кілька шарів. Така технологія дозволяє захистити зерно від зовнішнього середовища: перепадів температури, сирості та шкідників.

Принцип зберігання полягає у відсутності кисню в зерновій масі через ізоляцію від атмосферного повітря або в спеціальному середовищі, що не містить кисню. Зерно й домішки інших рослин переходять на анаеробне дихання та поступово знижують свою життєдіяльність. Майже повністю припиняється життєдіяльність мікроорганізмів, а шкідники гинуть.

Зернові рукави годяться для зберігання практично всіх культур, які вирощують українські аграрії. У них можна закладати соняшник, пшеницю, кукурудзу, ячмінь, ріпак, сою, рис.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області розглядають способи розмінування сільгоспугідь.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися