Коли та як розміновуватимуть поля у Харківській області

Навесні датські партнери передадуть Харківській області квадрокоптер, який може сканувати поля

У Харківській області розглядають способи розмінування сільгоспугідь. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Заступник начальника управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України Олександр Щебетюк розповів, що роботи з розмінування у Харківській області проводитимуть навесні. До проведення робіт планують залучити близько 40-50 піротехнічних та саперних груп ЗСУ, ДСНС, Держслужби транспорту й Національної поліції. У перспективі до них можуть долучитися близько 20 неурядових операторів – приватних і міжнародних кампаній.  

Олександр Щебетюк зауважив, що загальна кількість груп буде збільшуватися, але цієї кількості спеціалістів не достатньо. “ЗСУ зараз отримують військово-технічну допомогу. Тому планується, що весною у Харківській області до розмінування сільгоспугідь буде залучено 5 засобів механізованого розмінування”, – повідомив чиновник.

За словами Олександра Щебетюка, наразі одна з саперних машин уже працює в Чкаловській громаді.

Також навесні датські партнери передадуть Харківській області квадрокоптер, який може сканувати поля щодо наявності там вибухонебезпечних предметів. Цей дрон літає на висоті 5 метрів та фіксує можливі місця замінувань, які й бачить у себе на моніторі оператор. Потім у ці місця направляються піротехніки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області 500 тисяч га сільгоспугідь потребують розмінування. І розмінування потрібно провести до початку сезонних робіт.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися