У Харківській області перевірили поля: що виявили

Упродовж останнього тижня було виявлено мишоподібних гризунів у посівах озимої пшениці та на полях з-під кукурудзи

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області розповіли про фітосанітарний стан посівів сільськогосподарських культур у господарствах регіону станом на 26 січня 2023 року, повідомляють "Коментарі. Харків".

У службі зазначили, що різкі коливання температур, опади різної інтенсивності у вигляді мокрого снігу та снігу та утворення крижаних кірок не сприяли розвитку мишоподібних гризунів у посівах озимих культур, полях з-під кукурудзи та неорних землях. У більшості районів фіксується затоплення нір гризунів, особливо в місцях пониженого рельєфу.

Упродовж останнього тижня спеціалісти Держпродспоживслужби відмітили наявність мишоподібних гризунів у посівах озимої пшениці та полях з-під кукурудзи. Подальший розвиток  мишоподібних гризунів значною мірою залежатиме від погодних умов. Життєдіяльності гризунів можуть сприяти стабільна температура повітря, тривалий період без снігового покриву або ж наявність стабільного снігового покриву.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області розглядають способи розмінування сільгоспугідь. Заступник начальника управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України Олександр Щебетюк розповів, що роботи з розмінування у Харківській області проводитимуть навесні. До проведення робіт планують залучити близько 40-50 піротехнічних та саперних груп ЗСУ, ДСНС, Держслужби транспорту й Національної поліції. У перспективі до них можуть долучитися близько 20 неурядових операторів – приватних і міжнародних кампаній. Олександр Щебетюк зауважив, що загальна кількість груп буде збільшуватися, але цієї кількості спеціалістів не достатньо.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися