Що у Харкові відбувається з бізнесом

Протягом місяця припинили працювати більше тисячі підприємців.

Станом на 1 лютого кількість фізичних осіб-підприємців у місті Харкові склала 119 494 особи. За інформацією Головного управління Державної податкової служби у Харківській області, на початок року працювало 119 743 особи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Чимало обмежень та перешкод для розвитку підприємницької діяльності створюють воєнні дії. Так, протягом січня припинили діяльність 1003 фізичні особи-підприємці. Перемістили бізнес з Харкова та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду 28 фізичних осіб-підприємців. Водночас, за даними Головного управління ДПС у Харківській області, протягом січня виявили бажання почати власну справу та офіційно зареєстрували бізнес 840 фізичних осіб-підприємців.

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку зазначили, що підприємці відграють ключову роль у спільній боротьбі проти агресора та забезпечують надійний економічний тил міста Харкова.

"Незважаючи на надскладні умови, підприємці не склали руки, вони докладають максимум зусиль для відновлення і продовження діяльності в умовах великого ризику та невизначеного майбутнього. Одним із пріоритетів діяльності міської влади є пошук нових можливостей, залучення інвестицій, налагодження співпраці з органами державної влади та міжнародними інституціями задля підтримки та повноцінного відновлення бізнесу. Міська рада завжди підтримуватиме підприємців Харкова та намагається акумулювати всі можливі ресурси для відновлення економічних процесів та повернення бізнеса у місто", - підкреслили у департаменті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Учора харків'яни чули вибухи: хто винен

Патрульні затримали чоловіка, який, імовірно, запускав феєрверки у дворі житлового будинку в Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Патрульної поліції Харківської області.

Учора, близько 20-ї години вечора, на лінію 102 надійшов виклик про те, що на вулиці Валентинівській у дворі житлового будинку невідомі запускають феєрверки.

Патрульні негайно прибули на місце. Обстеживши прибудинкову територію, правоохоронці виявили чоловіка, поруч з яким лежали залишки використаних феєрверків.

У розмові з інспекторами чоловік зізнався, що саме він запускав феєрверки, аби вразити дівчину.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу. Надалі слідчі встановлять всі обставини події.

"Шановні громадяни, нагадуємо, що на Харківщині суворо заборонено використання піротехнічних засобів, незалежно від классу", – звертаються поліцейські до громадян.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися