Що відбувається з бізнесом у Харкові

У Харкові кількість ФОП скорочується

У Харкові станом на 1 серпня зареєстровано 118,6 тис. фізичних осіб-підприємців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Головному управлінні Державної податкової служби в Харківській області розповіли, що протягом січня-липня 2023 року припинили діяльність близько 8,6 тис. фізичних осіб-підприємців. При цьому за вказаний період 424 ФОП перемістили бізнес з Харкова та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду.

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку уточнили, що попри постійні виклики війни, підприємці Харкова продовжують створювати нові бізнеси та перезапускати наявні, які дають робочі місця та наповнюють бюджет, що дає змогу відновлювати економіку міста та країни.

“Так, протягом січня-липня офіційно зареєстрували бізнес майже 7,6 тис. фізичних осіб-підприємців. За цей же період Харків у якості нової локації для діяльності обрали та змінили податкову адресу на місто 593 ФОП - переважно з деокупованих територій”, - пояснили у Харківській міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області завершено досудове розслідування стосовно групи осіб, які розробили оборудку з “гуманітарними” коштами. 

Слідство встановило, що у березні минулого року волонтер та начальник фінансового відділу однієї з селищних рад Ізюмського району розробили схему заволодіння бюджетними коштами. Вони завищували вартість харчових продуктів та фактично їх недопостачати, закуповуючи продукти через фіктивне підприємство. 

Детальніше про “схему”, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися