В Харкові компанія рік користувалася муніципальною ділянкою землі безкоштовно

Зараз питанням заборгованості на суму майже 400 тисяч гривень зайнялась прокуратура.

До суду подано позив до товариства з обмеженою відповідальністю з Харкова з приводу безоплатного використання муніципальної земельної ділянки. Позов подано керівником Новобаварської окружної прокуратури Харкова.

Прокурор вимагає стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки у сумі майже 400 тисяч гривень. Земельна ділянка по вул. Китаєнка знаходиться у власності Харківської міської ради.

Вказана земля використовується для експлуатації та обслуговування нежитлових виробничих будівель, право власності на які зареєстроване за ТОВ. Але з травня 2020 року по квітень 2021 року підприємство використовувало земельну ділянку без виникнення права власності чи користування та без державної реєстрації цих прав. Також за ділянку не сплачувалась плата.

Сума заборгованості сягає майже 400 тисяч гривень. Наразі Господарським судом Харківської області відкрито провадження у справі.

В червні "Коментарі. Харків" повідомляли, що до фізичної особи було подано до суду позовну заяву щодо розірвання договору оренди землі, повернення до земель запасу міста земельної ділянки площею 1 га та ринковою вартістю 42 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. У прокуратурі пояснили, що харків’янин у 2009 році отримав в оренду земельну ділянку на території Черкасько-Лозівської сільської ради Дергачівського району площею 1 га із земель рекреаційного призначення для будівництва будинку відпочинку. Пізніше ця земельна ділянка увійшла до Шевченківського району м. Харкова за адресою проспект Лозовенківський.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися