У харків'янина через суд хочуть забрати землю

На земельній ділянці планувалося будівництво будинку відпочинку

До фізичної особи було подано до суду позовну заяву щодо розірвання договору оренди землі, повернення до земель запасу міста земельної ділянки площею 1 га та ринковою вартістю 42 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У прокуратурі пояснили, що харків’янин у 2009 році отримав в оренду земельну ділянку на території Черкасько-Лозівської сільської ради Дергачівського району площею 1 га із земель рекреаційного призначення для будівництва будинку відпочинку.  

Пізніше ця земельна ділянка увійшла до Шевченківського району м. Харкова за адресою проспект Лозовенківський. 

За 14 років орендар не розпочав будівництво та навіть не отримав дозвільні документи на будівництво. Також харків‘янин встиг заборгувати перед державою майже 250 тис. грн, не сплачуючи орендну плату за земельну ділянку. 

До того ж перевірка встановила, що зазначена земельна ділянка не огороджена та вільна від забудов, на момент огляду будь-яке будівництво не велось, земля поросла чагарником та не використовується. Вказані порушення унеможливлюють ефективне використання вказаної земельної ділянки. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Немишлянська окружна прокуратура м. Харкова у суді домоглася стягнення з ТОВ понад 1,8 млн грн безпідставно збережених коштів. Було встановлено, що на території Індустріального району в Харкові по вул. Северина Потоцького знаходиться ангар-гараж, право власності на нього зареєстровано за товариством з обмеженою відповідальністю. При цьому право оренди ТОВ земельної ділянки, на якій знаходиться вказана нежитлова будівля, припинено ще у 2021 році.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися