На вулиці Сумській у Харкові замінили більш ніж 80-річний трубопровід

Довжина ділянки, що замінена, 560 метрів

Бригади комплексу "Харківводопостачання" завершили перекладання технічно зношеної ділянки магістралі на вул. Сумській. Про це повідомляє Харківська міська рада.

"Чавунний трубопровід діаметром 200 мм був прокладений ще до початку Другої світової війни, а тому вичерпав свій технічний ресурс. Оскільки магістраль також неодноразово потрапляла під обстріли, керівництво підприємства вирішило замінити ділянку трубопроводу довжиною 560 м", - наголосив заступник директора з виробництва комплексу "Харківводопостачання" Микола Завада.

За його словами, під час робіт комунальники також встановили 15 засувок, шість пожежних гідрантів, збудували 12 оглядових колодязів та замінили п'ять вводів у будинки. Все це в комплексі дозволило суттєво підвищити якість водопостачання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ліквідацію ремонтними бригадами комплексу "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал" 10 аварійних ситуацій на трубопроводах. "У зв'язку з тим, що цей водовід забезпечує водопостачанням велику кількість харків'ян, вирішили працювати без відключення води. Завчасно підготували все необхідне для проведення оперативного ремонту та завдяки злагодженим діям успішно працівників впоралися із завданням. Паралельно усунули аварію на магістралі у селищі Пісочин. Після ліквідації пошкоджень території упорядкували", - повідомив начальник служби водопровідних мереж Холодногірського району Олександр Сірко. За його словами, належна робота триває і щодо підготовки об'єктів водопровідного господарства до осінньо-зимового сезону. Зокрема, завершуються підготовчі роботи до заміни технічно зношеної ділянки магістралі завдовжки 110 метрів на вулиці Золочівській. Після виконання цієї перекладки ремонтники намітили капітально відремонтувати водовід в районі Окружної дороги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися