Харків отримає 200 тис. доларів волонтерської допомоги: на що підуть кошти

Компанії “IBM Україна” та Vetasi надали вже понад 400 тис. дол. на розвиток проєктів у Харкові

Під час інвестиційного форуму Kharkiv: Restart були досягнуті домовленості про інвестиції компанії International Business Machines Corporation (США) у розробку цифрових технологій для проєкту Smart city. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У міській раді повідомили, що американські партнери готові виділити 200 тис. дол. волонтерської допомоги до кінця 2023 року. Кошти підуть на створення модуля фіксації відновлювальних робіт за програмою “єВідновлення” у приватних будинках і квартирах, щоб у ньому могли працювати районні адміністрації.

Також будуть створені модулі планування ремонтно-відновлювальних робіт багатоквартирного житлового фонду, цифрова база даних прибудинкових територій, інтеграція та налагодження обміну даними з державною системою відновлення DREAM та програмним забезпеченням “Дашборд відновлення міста Харкова”.

Ігор Терехов подякував представникам IBM за допомогу протягом повномасштабної війни та зазначив, що цифрові застосунки для оцінки рівня пошкодження будинків, у які влучили ворожі ракети, значно прискорили б процес їх відновлення. Він розповів, що кожен пошкоджений будинок підлягає обстеженню. Спеціалісти проводять інструментальну та фінансову експертизи, щоб оцінити масштаби пошкоджень каркаса, конструкцій та зрозуміти, наскільки взагалі раціонально відновлювати будинок, якщо можна збудувати новий. І в цьому напрямку Харкову потрібна технологічна підтримка, бо це займає багато часу

Своєю чергою керуючий директор Vetasi Ukraine Сергій Сохацький зазначив, що компанія вже розробила план з командою міста на наступні чотири роки, до якого внесено чимало проєктів з розвитку Smart city.

Зазначимо, що сьогодні компанії “IBM Україна” та Vetasi надали вже понад 400 тис. дол. на реалізацію у місті проєкту Maximo Kharkiv.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ситуацію з ІТ-сферою в Харкові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися