Які спеціалісти повертаються в Харків та чи знайдуть вони роботу

До початку війни у Харкові працювали 50-55 тис. айтівців

Кількість учасників та партнерів Kharkiv IT Cluster з початку повномасштабного вторгнення зросла майже вдвічі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Виконавчий директор Kharkiv IT Cluster Ольга Шаповал на інвестиційному форумі зазначила, що до вторгнення рф у Харкові працювали 50-55 тис. айтівців, із них після евакуації у квітні 2022 року залишилось 10%. Зараз у Харкові живуть та працюють 20-25 % айтівців, і спостерігається тенденція до повернення фахівців цієї галузі. 

За її словами, харківський IT кластер як організація майже удвічі зріс з моменту вторгнення рф в Україну. “Консолідуючись, компанії виживали. Сьогодні з понад 270 учасників та партнерів ми маємо лише один кейс, коли компанія закрила свій бізнес”, - наголосила Ольга Шаповал.  

Крім того, був запущений IT Cluster in the Cloud - проєкт з підтримки малих та середніх IT-компаній, фахівці яких вимушено розмістилися по всій Україні та світу. Завдяки цьому проєкту до партнерства долучилися ще 254 компанії, які допомагають Харкову.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що начальник управління Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Максим Бондаренко на інвестиційному форумі висловив думку, що Харків може стати найбільш комфортним містом в Україні. 

Він зазначив, що  з початку повномасштабної війни UkraineInvest супроводжує понад 30 проєктів на суму 2,7 млрд дол., серед них - проєкти в Харкові.

Максим Бондаренко висловив переконання, що й надалі збільшуватимуть кількість проєктів та розмір залучених інвестицій у Харків. Він наголосив, що місто має потенціал бути найкомфортнішим в Україні.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися