Бізнес-парк за мільярд доларів: жителів міста просять допомогти у створенні нового Харкова

До 2030 року в Харкові повинні з'явитися нові підприємства і понад 13 000 робочих місць

У міськраді розробляють стратегію розвитку Харкова на 2020-2030 роки. У прес-службі кажуть, що члени робочої групи впроваджують онлайн-модель і будуть збирати проектні ідеї, проводити тематичні круглі столи для всіх бажаючих. Графік заходів, в яких може взяти участь кожен, озвучать через 10 днів.


Відомо, що до 2030 року в Харкові з'являться нові підприємства, зокрема - бізнес-парк "Екополіс ХТЗ", яким займається компанія DCH.

"Загальна площа підприємства (розмістять на території ХТЗ, - ред.) становить 147 гектарів. Ми сконцентруємо його виробництво без втрати обсягів випуску продукції на 30 гектарах, а інша площа буде використана під будівництво бізнес-парку - індустріальної частини, технопарку, розподільчого, медичного, освітнього центрів і т. д. Це понад 13 тисяч нових робочих місць. Планові інвестиції в проект становлять близько 1 мільярда доларів. У нас вже є пропозиції від провідних китайських інвестиційних фондів. До кінця року плануємо отримати генеральний план проекту та з початку наступного року починаємо проектувати і будувати", - говорить директор ТОВ "Екополіс Харків" Віталій Баранников.

Як раніше повідомляли "Коментарі", у Харкові з'являться нові тролейбусні маршрути, на які до кінця року введуть громадський транспорт в тестовому режимі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися