Відкрити бізнес у Харкові та області: які сфери актуальні та які пільги надають

У Харківській області продовжують створювати сприятливі умови для повернення бізнесу

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов на брифінгу в Медіацентрі Україна розповів про ситуацію з бізнесом в Харківській області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За його словами, від початку поточного року в регіоні зареєструвалися понад 8 тисяч ФОПів. У ХОВА розповіли, що переважна більшість відкритих підприємств – малий та середній бізнес у сфері послуг, станції технічного обслуговування автомобілів, салони краси тощо.

Євген Іванов наголосив, що в регіоні продовжують створювати сприятливі умови для повернення бізнесу. “Наприклад, за програмою кредитування “5-7-9%” знижена процентна ставка на перші 2 роки під 1%”, - уточнив представник ХОВА.

За його словами, пропрацьована і податкова ситуація по регіону. “Є перелік територій, які в зоні можливих або активних бойових дій – там діє податкова пільга для підприємств, які працюють або працювали на цих територіях", - зазначив Євген Іванов.

Також продовжують працювати в області агропідприємства. Цьогоріч фермерам вдалося намолотити майже 1,5 мільйона тонн зерна. “Головна проблема аграріїв – це заміновані землі. У нас таких земель майже 600 тисяч гектарів. Офіційно процес розмінування сільськогосподарських земель тільки розпочався. Створені відповідні карти, першочерговість”, - додав Євген Іванов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спілка підприємців та роботодавців Польщі планує допомагати бізнесу у Харківській області.

Детальніше про напрацювання спільних проєктів читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися