Стало відомо, скільки зерна, овочів і фруктів зібрали харківські аграрії
У середньому з гектара вийшло по 47,8 центнера зернових та зернобобових культур
Станом на початок серпня в Харківській області намолотили 3 мільйони тонн зерна. Як повідомили в Головному управлінні статистики в Харківській області, це на 13,6% більше, ніж у 2019 році.
Відзначається, що в середньому з гектара отримали по 47,8 центнери зернових та зернобобових культур, зокрема підприємства - по 49,2 центнери господарства населення - по 42,9 центнери.
Загалом у виробництві зернових культур найбільшу частку займає пшениця (озима та яра), якій намолотили 2,4 мільйони тонн. Ячменю (озимого та ярого) зібрали 480 тис. тонн, зернобобових культур - 51 тис. тонн.
Ріпак (озимий та ярий) зібрали на площі 13,2 тисячі гектарів, валовий збір склав 32,9 тисячі тонн, що в 1,7 рази більше, ніж за цей період торік.
У господарствах усіх категорій накопали 9,4 тисячі тонн картоплі, овочів з відкритого грунту зібрали 129 тисяч тонн, овочів закритого грунту - 31 тис. тонн, культур плодових - 14 тис. тонн, ягід - 5,2 тисячі тонн.
Читайте також: У Харківській області почала працювати ТЕС на лушпинні соняшнику.