Готель "Національ" зносять заради елітного житла - як ексдружина розпродає "спадок Кернеса"

Будівлю готелю, який був резиденцією Геннадія Кернеса, продали будівельній фірмі

Будівля готелю "Національ", розташованої на проспекті Науки, 21, продали під знесення. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр з посиланням на дані, розміщені в Єдиному реєстрі прав на нерухоме майно.

Резиденція колишнього харківського мера Геннадія Кернеса вже давно пустує. Готель закрили ще 1 лютого, а в кінці січня вже все 100 номерів були вільні, а в холі на червоній скатертині стояла фотографія померлого мера з чорною стрічкою і двома гвоздиками. Спочатку велися розмови про те, що в будівлі зроблять казино і кімнату-музей пам'яті Кернеса.

Втім власниця будівлі — колишня дружина покійного мера Оксана Гайсинська — відразу ж закрила готель, а орендарям приміщень було повідомлено про майбутній продаж будівлі.

Минуло пів року й Оксана Гайсинська передала права на майно ТОВ "Бізнес Центр "Економісса". Своєю чергою, її власником є ТОВ "Фінансова компанія "Авантаж", відома своїм будівництвом елітних житлових комплексів у різних районах міста.

Ймовірно, нова елітна багатоповерхівка вже запланована і на місці готелю "Національ".

Для довідки: будівля готелю "Національ" було зведено на початку 1960-х і спочатку призначалася для готелю "Інтурист", який там і розташовувався до 1990-х років, після чого змінив свою назву на "Готель "Національ". Будівлю прикрашає панно з мозаїки авторства Олексія Щеглова, який також у Харкові прикрашав будівлі Театру Ляльок і будівлю швейної фабрики Тинякова. Подібні мозаїки присутні на багатьох будинках проспекту і роблять їх стилістично однорідними.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Харкові увічнять пам'ять колишнього мера Геннадія Кернеса, встановивши меморіальну дошку на будівлі Харківської міськради.



Доска гнилая

14 серпня 2021, 15:14

Умер Максим, и хуй с ним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися