У яких сферах харків'яни найбагатші в Україні - дослідження

Харків посідає друге місце в Україні за заробітками онлайн

Харків став одним із найбагатших міст, у яких люди заробляють онлайн найбільше коштів. Про це свідчать результати дослідження платіжної платформи Payoneer, про яке розповідає "Економічна правда".

Згідно з результатами дослідження Харків посідає друге місце в Україні з онлайн доходів і має першість у сферах IT та онлайн-освіти. Випереджає його Київ із найбільшими заробітками в e-commerce. На третьому місці — Львів, який активно заробляє онлайн на креативі.

Дослідження виявило, що за перше півріччя 2021 року у середньому харківські компанії, що працюють у сфері IT, заробили 9440 доларів США — це найвищий показник в України. Для порівняння, торік той самий показник був на 29% менше.

Більше, ніж колеги з інших регіонів, заробляють і онлайн-викладачі. За перше півріччя цього року у середньому харківські спеціалісти у сфері онлайн-освіти заробили 2870 доларів США. У порівнянні з минулим роком це на 14% більше.

Загалом у середньому фрилансери у Харкові заробляють чи не найбільше в Україні - 1440 доларів США на місяць. Випереджає їх за цим показником лише Одеса — там ця сума удвічі більша.

Найменше у Харкові заробляє сфера туризму, а точніше — найменш прибутковим з усіх онлайн заробітків є здача в оренду туристичного житла. На цьому харків'яни заробляють менше всіх в Україні — лише 260 доларів на місяць в середньому. На першому місці у цій сфері Одеса. Там середній місячний прибуток для власника туристичного житла складає 3560 доларів США.

picture

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові продовжують розпродавати колишні статки ексмера Геннадія Кернеса. Зокрема, готель, в якому він жив і працював, продали під знесення будівельній фірмі, що спеціалізується на зведенні елітного житла.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися