На Харківщині подорожчав алкоголь

Найбільше за місяць у Харкові зросли ціни на столові провини

За місяць у Харкові та Харківській області змінилися ціни на продукти, тютюнові вироби, деякі послуги, а також алкогольні напої. Про це повідомляється у свіжій статистиці на сайті Держстату.

Так, згідно з даними Держстату, у період із жовтня по листопад у Харкові та області підвищилися ціни на вина столові вітчизняних марок, горілку, а також пиво вітчизняних марок.

Найбільше цінник змінився за місяць на столові вина. На цей момент у середньому по Харківській області столові вина 0,75 л обійдуться покупцеві 70,43 грн. Місяць раніше ціна становила 69,61 грн. Таким чином, цінник виріс на 82 копійки.

Слідом за столовими винами подорожчало на Харківщині пиво вітчизняних марок. Однак у цьому випадку зміна ціни менш помітна. Зараз покупцеві обійдеться пиво в середньому 19,19 грн/0,5л. За місяць цінник на товар зміниться на 25 коп.

Усього на 11 копійок за місяць у Харкові та області подорожчала горілка. Наразі 0,5 л у середньому продають за 94,22 грн. Місяць раніше вартість становила 94,11 грн/0,5л.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що в оновленій статистиці на сайті Держстату представили актуальні ціни на продукти у Харкові та Харківській області. Журналісти порталу "Коментарі" порівняли, якими були ціни на продукти на початку поточного року, і наскільки змінився цінник до кінця 2021 року. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харківській області за місяць підвищилися ціни на тютюнові вироби. Найбільше подорожчали сигарети із фільтром медіум-класу. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися