У харківських супермаркетах подорожчають одноразові пластикові пакети: озвучено нові ціни

Мінімальна ціна становитиме дві гривні

З 2022 року у магазинах та супермаркетах країни буде змінено ціни на пластикові пакети. Відповідне рішення було ухвалено 20 грудня на засіданні уряду, повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

За словами джерела, кожен мешканець країни щорічно використовується близько 500 пластикових пакетів. Тривалість їх розкладання потім займає понад сто років. Перший заступник Міністра економіки України Денис Кудін наголосив, що підвищення цін на пластикові пакети підштовхне людей користуватися багаторазовими екологічними сумками та цим дозволить убезпечити навколишнє середовище та здоров'я людей від шкідливого впливу мікропластику.

Так, з 1 лютого 2022 року харків'яни купуватимуть пластикові пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів за такими цінами:

- 2,00 грн – пакет без ручок та бічних складок;

- 2,50 грн – пакет без ручок, але з бічними складками або з ручками без бокових складок;

- 3,00 грн – пакет з ручками та бічними складками.

Нагадаємо, що з 10 грудня 2021 року набув чинності закон №1489-IX "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України". Тепер за пластикові пакетики, в які зазвичай кладуть овочі та фрукти, українцям доводиться платити. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що Харківська область у міру забрудненості знаходиться на першому місці серед областей усієї України. За 2020 рік екоінспекція знайшла в країні 2144 стихійні звалища. З цієї кількості прибрали лише 60%. Порушникам вимог природоохоронного законодавства виписали штрафи у розмірі 100 мільйонів гривень. У Харківській області знайшли 451 звалище. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися