У Харкові змінили умови оплати тепла та гарячої води: як сплачувати без комісії

Харків'яни можуть оплатити комунальні послуги без комісії у відділеннях “Укрпошти”

З 3 листопада умови оплати централізованого опалення та гарячого водопостачання зміняться. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківські теплові мережі”. У компанії повідомили, що містяни можуть оплатити їхні послуги через відділення “Укрпошти” єдиною платіжкою і без комісії.

Скасувати комісію стало можливим завдяки підписанню договору на оплату комунальних послуг між комунальним підприємством та  регіональним відділенням “Укрпошти”. Раніше мер Харкова Ігор Терехов доручив скасувати додаткове фінансове навантаження на містян. 

Тож, послуги теплових мереж можна буде сплатити сумарно однією платіжкою, а оплату комісії та розподіл платежів візьме на себе компідприємство. 

Інформацію щодо нового формату оплати розмістять на квитанціях за жовтень 2022 року. 

У компанії розповіли, що раніше, до червня поточного року, містяни могли сплатити послуги теплопостачання та гарячого водопостачання через фінустанову “Мегабанк”. Там нараховували найменшу комісію. Однак НБУ визнав цю фінустанову неплатоспроможною. А містянам довелося користуватися послугами інших банків, які нараховували комісію доволі суттєву для споживчого гаманця. Тож Ігор Терехов доручив вирішити питання зменшення фінансового навантаження на містян. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області орієнтовно 23 жовтня розпочався опалювальний сезон. Теплоносій подають до всіх медичних установ. Також стартувало планове підключення до теплопостачання житлового фонду. До того ж в області тривають роботи з відновлення об'єктів критичної інфраструктури. Зокрема, планують запустити 11 відремонтованих котелень. Ремонт та відбудову котелень планують завершити до 5 листопада.



Джерело: https://t.me/teploseti
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися