Допомога бізнесу на Харківщині: скільки коштів можна отримати

Бізнес на Харківщині працює попри ворожі обстріли

Від початку повномасштабної російської агресії у Харківській області було укладено понад 2500 кредитів за державною програмою на суму майже 10 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Керівник ХОВА Олег Синєгубов зазначив, що бізнес Харківської області працює та продовжує сумлінно сплачувати податки, попри ворожі атаки.

У Харківській ОВА нагадали, що великий бізнес, державні підприємства можуть скористатися державною програмою "Доступні кредити 5-7-9%". Таке рішення ухвалили через введення воєнного стану. Вказану підтримку може отримати також малий та середній бізнес. 

Умовами кредитування передбачено надання пільгових кредитів на релокацію та подолання наслідків війни Росії проти України. Тож, підприємці можуть отримати кредит на відновлення виробничих потужностей під 9% терміном до 5 років на суму до 60 млн грн. При цьому не враховуються раніше видані кредити за програмами державної підтримки. Виконання зобов'язань по цих кредитах частково (до 80%) буде забезпечуватись державною гарантією. 

Кредити надають, якщо:

  • виробництво підприємства зруйноване повністю чи частково, або виробниче обладнання було викрадено у результаті війни чи окупації (це потрібно підтвердити документально);

  • підприємство здійснювало господарську діяльність протягом року до повномасштабного вторгнення Росії (це потрібно підтвердити даними річної фінансової звітності станом на 1 січня 2022 року);

  • відновлювальні виробничі потужності розташовані не ближче 50 км від зони бойових дій, не знаходяться під окупацією.

На реалізацію програми “Доступні кредити 5-7-9%” у проєкті держбюджету на 2023 рік передбачено 16 млрд грн.

На Харківщині від початку воєнних дій за програмою уклали понад 2500 кредитних договорів на суму майже 10 млн грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на 1 жовтня у Харкові зареєстровано 121,5 тис. фізичних осіб-підприємців.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися