Харків'яни створюють бізнес попри війну

У період з березня по вересень у Харкові зареєстрували 4,5 тис. ФОП

У Головному управлінні Державної податкової служби у Харківській області повідомили, станом на 1 жовтня у Харкові зареєстровано 121,5 тис. фізичних осіб-підприємців.Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.  Від початку повномасштабної війни, у період з березня по вересень, 7,7 тис. ФОП припинили свою діяльність. 274 підприємці перевели свій бізнес із Харкова в іншу область чи територіальну громаду. 

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку розповіли, що попри складні часи, українська економіка та бізнес поступово відновлюється, підприємці шукають нові умови для подальшої діяльності. 

У податковій службі зазначили, що протягом березня-вересня у Харкові зареєстрували   4,5 тис. фізичних осіб-підприємців. 

У департаменті наголосили, що підприємці - надійний тил Харкова. Зазначили, що міська рада завжди підтримуватиме бізнес та сприятиме відновленню його діяльності.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що наразі підприємці закуповують джерела автономного живлення, генератори та інше обладнання для стабільної роботи в умовах припинення постачання електроенергії. Джерела резервного живлення мають усі супермаркети мереж: 

“Клас”, “Рост”,“Чудо-маркет”, “Восторг”, “Борисфен”, “Таврія В”.  Також частково забезпечені необхідним обладнанням для безперебійної роботи: “Сільпо”, “Велмарт”, “Баскет”, “АТБ маркет” та ін. До тимчасового припинення постачання електроенергії готові всі об’єкти мережі “Кулиничі”, 88% торгових об'єктів “Агромол”, 35% магазинів “Посад”. Аптеки Харкова забезпечені генераторами у цілому на 45%.  



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися