У мерії Терехова під загрозою знесення вимагають від власників МАФів орендну плату за весь час війни

У Харкові власників МАФів змушують сплатити оренду за весь час війни навіть за знищені кіоски та за ті, які не працювали

Харківська міська влада вимагає від власників малих архітектурних форм (МАФів) у Харкові, сплатити орендну плату в повному обсязі за довоєнними тарифами. Вартість оренди нараховують і за кіоски, які не працювали під час війни, і за об'єкти, знищені ворожими обстрілами. 

Про це з посиланням на слова  одразу кількох харківських підприємців пише видання "Думка".

За словами представників малого бізнесу, підконтрольне міській владі КП "Сучасне місто" усі 8 місяців війни продовжує нараховувати орендну плату всім власникам кіосків, літніх кафе та інших торгових точок за укладеними ще до війни договорами.

Наразі підприємці отримують платіжки на десятки тисяч гривень, навіть ті, чиї МАФи внаслідок російських обстрілів були знищені разом із товарами.

Представники бізнесу зазначають, що КП "Сучасне місто" вимагає повної оплати оренди за всі місяці війни. При цьому підприємство не враховує, що через бойові дії бізнес-активність у Харкові впала в рази. До того ж,  через постійні ворожі обстріли та виїзд людей тривалий час у підприємців не було жодної можливості працювати. Однак компідприємство не враховує реалії війни і тим, хто не може сплатити нараховану оренду, загрожують знесенням МАФів.

Підприємці зазначають, що у виконкомі Харківської міськради, якому підпорядковується КП "Сучасне місто", також не готові йти на контакт із представниками бізнесу. Місцева влада не бере до уваги форс-мажорні обставини, у яких опинилися власники МАФів. У виконкомі не роблять навіть спроб піти назустріч бізнесу.

Варто нагадати, що до повномасштабного російського вторгнення у Харкові налічувалося близько 4 тис. кіосків. З них приблизно 3,5 тис. уклали договори з КП "Сучасне місто". Від цієї сфери до бюджету міста надходило близько 20 млн грн на рік.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися