Рішення знести понад 100 МАФів у Терехова приймали без обговорення із власниками кіосків

Рішення про знесення МАФів у Харкові ухвалили без публічних слухань

Виконком Харківської міської ради ухвалював рішення щодо масового знесення МАФів у місті в таємниці від громадськості та без консультацій з підприємцями. Про це пише видання "Думка" з посиланням на представників малого бізнесу Харкова.

За їхніми словами, підприємці, чиї кіоски підлягають знесенню, дізналися про це вже постфактум. Рішення про знесення ухвалювалися абсолютно непрозоро без публічних слухань, не було проведено жодних обговорень ситуації з представниками малого бізнесу. Підприємці заявили, що ніхто навіть не намагався вислухати їхню позицію з цього питання.

Представники бізнесу вкрай обурені такою позицією міської ради та мера Харкова Ігоря Терехова. "Зараз наше місто переживає складні часи. Малий бізнес у Харкові та так дуже сильно постраждав через війну та обстріл міста. Але міська влада замість того, щоб спробувати підтримати представників бізнесу, які платять податки до міського бюджету та створюють робочі місця, як це роблять в інших регіонах країни, свідомо користується ситуацією, щоб добити нас", - зазначив один із представників бізнесу.

За його словами, така політика міської влади вдарить не лише по малому бізнесу та власникам кіосків, а й по суміжних сферах та простих харків'янах. Адже зникнення кожної торгової точки вдарить і по постачальниках та реалізаторах, і по рядових харків'янах, які втрачають зручний доступ до доступних товарів першої необхідності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Виконком Харківської міської ради ухвалив рішення про демонтаж понад 100 МАФів у Харкові. Під знесення потрапили торгові точки, які не змогли вчасно в повному обсязі сплатити орендну плату за всі 8 місяців комунальному підприємству "Сучасне місто".

При цьому орендна плата нараховувалася власникам кіосків за довоєнними тарифами, навіть тим, у яких через війну тривалий час не було фізичної можливості працювати. Квитанції отримали та тим, чиї кіоски були зруйновані або серйозно пошкоджені ворожими обстрілами. Усі спроби підприємців обговорити ситуацію з міською владою у мерії проігнорували.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися