Зниження виробництва та припинення діяльності компаній: що з економікою у Харкові та області

У 2022 році промислове виробництво в Харківській області впало на 40%

У Харківській області кількість зареєстрованих фізичних осіб-підприємців налічує понад 38 тисяч. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Переважно це підприємства:

  • агропромислового комплексу,

  • діяльності у сфері ІТ,

  • гуртової та роздрібної торгівлі,

  • житлово-комунального господарства.

Серед галузей промисловості зареєстровано найбільше підприємств харчової промисловості.

Олег Синєгубов зазначив, що деокупація територій Харківської області впливає на динаміку поступового відновлення економіки регіону. За його словами, насамперед спостерігається економічна активність малого бізнесу.

За останніми підрахунками та підсумками 2022 року, промислове виробництво в Харківській області впало на 40%. Попри це підприємці сумлінно сплачують податки.

За результатами 2022 року суб’єкти господарювання перерахували до бюджетів усіх рівнів області 57,3 млрд грн податків і зборів. До Держбюджету надійшло майже 35,3 млрд грн. Решта надходжень, майже 22 млрд грн, це податки та збори, що надійшли до місцевих бюджетів. 

У перші місяці війни зупинили свою діяльність понад 80% підприємств. Після деокупації значної частини Харківської області бізнес почав повертатися до роботи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харкова запрошують на відкриті тренування. У суботу, 25 лютого, харків’яни зможуть взяти участь у занятті з таеквондо, яке проведуть тренери Дитячо-юнацької спортивної школи єдиноборств “ХЗТД”. Тренування проведуть у підземному паркінгу ТРЦ “Нікольський”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися