Харківська область опинилася в лідерах за кількістю безробітних

Допомога призначається з першого дня отримання статусу безробітного

Харківська область - в лідерах за кількістю безработних. Про це повідомили в Центрі зайнятості України.

Відзначається, що з початку карантину статус безробітних в Україні отримали більше 166 тисяч чоловік.  Так, лідерами за кількістю безробітних є Дніпропетровська, Харківська та Львівська області.

За даними відомства, з 12 березня було виплачено близько 2,3 млрд гривень допомоги з безробіття, що приблизно на 40% більше допомоги за аналогічний період минулого року.  Станом на 4 травня кількість безробітних українців, зареєстрованих у державній службі зайнятості, становить 456,8 тис. осіб.

Варто зазначити, що на час карантину статус безробітного можна отримати, подавши заяву дистанційно.  Крім того, з 650 до 1000 грн підвищено мінімальний розмір допомоги по безробіттю на період карантину та протягом 30 днів після його завершення.

Також в цей час допомога призначається з першого дня отримання статусу безробітного, навіть тим, хто був звільнений за власним бажанням (до карантину звільненим за власним бажанням допомога виплачувалася з 91-го дня отримання статусу).

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що в Харкові поліція показово обшукала квартиру адвоката підозрюваного у справі Шеремета.



Джерело: https://www.dcz.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися