У Харкові та області взялися за підприємців: чого варто очікувати

За перший квартал 2023 року в Харківській області з’явилося майже 4 тисячі нових ФОП

У Харківській області обговорили перспективи розвитку бізнесу. Зустріч відбулася за участю Першого віцепрем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко, начальника ХОВА Олега Синєгубова, очільника Харкова Ігоря Терехова та представників бізнесу.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА та Харківської міської ради

Юлія Свириденко розповіла про реалізацію в країні урядового проєкту “єРобота”, який передбачає надання грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. До цього проєкту активно залучена Харківська область. 

Також в межах ініціативи, яку реалізує Програма USAID “Конкурентоспроможна економіка України”, сьогодні стартує можливість отримати гранти для малих та середніх переробних підприємств. У межах програми буде надано близько 25 грантів.

За словами очільника відомства, на Харківщині у результаті бойових дій пошкоджено або знищено 20 тис. об’єктів. Однак лише за перший квартал 2023 року в області з’явилося майже 4 тисячі нових ФОП. Юлія Свириденко зазначила, що частина підприємств з Харківщини відновила роботу в інших регіонах. Завдяки програмі з релокації 178 бізнесів змогли відновити свою діяльність у нових містах. 

Олег Синєгубов наголосив на важливості повернення Харківщини на економічну та промислову мапи.

Ігор Терехов зазначив, що рівень спроможності харків'ян значно знизився і потрібно напрацьовувати пільги, створювати робочі місця та гідні умови життя у місті. “На жаль, купівельна спроможність людей дуже знизилася, тому місту потрібні преференції від держави”, - наголосив Ігор Терехов.

Учасники зустрічі обговорили можливості пільгового оподаткування в регіоні, перспективи будівництва нових підприємств, питання бронювання персоналу підприємств, що мають статус бюджетоутворювальних для громад, та кредитування виробництва.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, які послуги ЦНАП можуть отримати харків'яни у 2023 році.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися