У Харкові зменшується кількість ФОП: скільки підприємців припинили діяльність

З Харкова перемістили бізнес та змінили свою податкову адресу 568 ФОП

Протягом січня-жовтня поточного року близько 12 тис. фізичних осіб-підприємців офіційно зареєстрували бізнес у Харкові. При цьому протягом вказаного періоду припинили діяльність 12,8 тис. ФОП. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За інформацією Головного управління ДПС у Харківській області, станом на 1 листопада кількість фізичних осіб-підприємців у Харкові становила 118,7 тис. осіб. У міській раді повідомили, що з Харкова перемістили бізнес та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду за вказаний період 568 ФОП.

Своєю чергою 803 фізичних особи-підприємця (переважно з деокупованих територій) обрали Харків у якості нової локації для своєї діяльності та змінили свою податкову адресу.

“У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку підкреслили, що повноцінне відновлення у Харкові бізнесу, у тому числі з залученням інвестицій, грантових коштів міжнародних та державних інституцій, є одним із ключових завдань міської влади”, - зазначили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині урядовий проєкт “єРобота” набирає обертів. 

Проєкт  дає змогу мешканцям області розширити чи відродити діючий бізнес, або ж започаткувати власну справу. Усе частіше по грантову підтримку звертаються жителі області, зокрема з деокупованих територій. Комісія центру зайнятості продовжує розглядати та погоджувати ініціативи, серед яких бізнес-план з відновлення бізнесу по переробці деревини від учасника бойових дій. Загальна сума фінансування складає майже 5 млн грн.

Дізнатися детальніше, який бізнес відкривають жителі Харкова та області, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися