Як жителі Харкова та області відкривають власний бізнес (ФОТО)

Жителі Харкова та області можуть взяти участь в урядовому проєкті

На Харківщині урядовий проєкт “єРобота” набирає обертів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського обласного центру зайнятості.

Проєкт  дає змогу мешканцям області розширити чи відродити діючий бізнес, або ж започаткувати власну справу. Усе частіше по грантову підтримку звертаються жителі області, зокрема з деокупованих територій.

Комісія центру зайнятості продовжує розглядати та погоджувати ініціативи, серед яких бізнес-план з відновлення бізнесу по переробці деревини від учасника бойових дій. Загальна сума фінансування складає майже 5 млн грн.

“Майбутні грантоотримувачі будуть реалізовувати різноманітні ідеї підприємницької діяльності, а саме: виробництво дитячого та жіночого одягу, виготовлення фурнітури для м’яких меблів, розведення свиней, розширення та відкриття закладів громадського харчування, надання бухгалтерських послуг, відкриття закладів для дітей тощо”, - повідомили у центрі зайнятості.

Станом на 28 жовтня, по Харківській області ухвалено 133 позитивних рішення, профінансовано 76 грантери на суму 19,3 млн грн.

У центрі зайнятості розповіли, який бізнес відкривають жителі Харкова та області. Так, харків’янка Марія Іванчук взяла участь в урядовому проєкті, отримала грант на суму 250 тис. грн та відкрила магазин одягу з натуральних матеріалів провідних українських дизайнерів. Працює у форматі невеличкого pop-up store, обладнаний стійками для одягу, полицями, дзеркалами та примірочною – усім для комфортного шопінгу відвідувачів.

pictureЗгідно з умовами грантової програми Марія вже створила одне робоче місце. Найближчим часом планує працевлаштувати ще одного співробітника.

Світлана Харченко з Валківської громади, дружина учасника бойових дій, також взяла участь у грантовій програмі та отримала позитивне рішення. Жінка вже деякий час має бізнес із пошиття одягу та головних уборів. На виробництві у неї працює п’ять працівників – кваліфіковані швачки. Ще  планує працевлаштувати двох осіб.

Завдяки грантовій фінансовій підтримці підприємиця придбала обладнання для виробництва бейсболок та інших головних уборів. А за кошти, акумульовані за два роки своєї праці, придбала нові сучасні швейні машини й замінила ті, що експлуатувались. Головні вироби, що відшиваються на виробництві, реалізуються в роздрібну мережу та гуртовими партіями підприємцям. 

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, яку роботу пропонують жителям Харкова та області в листопаді.




Джерело: https://kha.dcz.gov.ua/news
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися