Що відбувається з бізнесом у Харкові

У Харків перемістили бізнес понад 800 ФОП

У Харкові протягом січня-листопада понад 13,1 тис. фізичних осіб-підприємців виявили бажання розпочати власну справу та офіційно зареєстрували бізнес. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За інформацією Головного управління ДПС у Харківській області, станом на 1 грудня кількість фізичних осіб-підприємців у Харкові склала майже 119 тис. осіб. Протягом січня-листопада 2023 року припинили діяльність 13,7 тис. фізичних осіб-підприємців. Перемістили бізнес з Харкова та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду за цей же період 620 ФОП.

“Своєю чергою 880 фізичних осіб-підприємців (переважно з деокупованих територій) обрали Харків у якості нової локації для своєї діяльності та змінили свою податкову адресу”, - повідомили у міській раді.

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку підкреслили, що в умовах сьогодення бізнес відіграє ключову роль у забезпеченні економічної незалежності та подальшому розвитку Харкова, тому міська рада робить все можливе для підтримки бізнесу та залучення інвестицій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, у яких випадках дозволяється реєстрація шлюбу до повноліття та як отримати дозвіл.

У Люботинській міській раді зазначили, що згідно із Сімейним кодексом України, право на шлюб мають особи, які досягли шлюбного віку. Досягнення шлюбного віку є юридичним фактом, який породжує в особи право на шлюб. Відповідно до ст. 22 Сімейного кодексу України, шлюбний вік для чоловіка і жінки становить 18 років. Проте неповнолітні теж можуть одружитись, але для цього потрібне рішення суду. 

Детальніше про врегулювання питання читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися