Локдаун у Харкові: Скільки закрилося кафе та інші збитки малого бізнесу

У Харкові локдаун приніс малому та середньому бізнесу великі збитки

У Харкові малий і середній бізнес втратив близько 25% прибутку через локдаун. Про це повідомив президент Асоціації приватних роботодавців в Харківській області Олександр Чумак.

Він зазначив, що найбільше в місті постраждав ресторанний бізнес. Багато підприємців скоротили персонал. Але були випадки, коли працівники та самі на свої місця у сфері послуг не поверталися. Більш того за його словами в Харкові закрили 20% кафе. Також Чумак розповів, що збитки понесли кінотеатри, салони краси, spa і фітнес зали.

"Вони всі сильно скоротили свою діяльність, тому що змушені були розвести клієнтів в просторі. Тобто, скоротити кількість крісел. Після карантину вихідного дня вони ще скоротилися, а після локдауну - взагалі. Виходить, в середньому 25% втрачено безповоротно", - розповів він.

Нагадаємо, харківський лікар назвав локдаун в Україні абсурдним та пояснив, чому потрібно було приберегти його до лютого-березня. Він також зазначив, що далі буде неминучий підйом захворюваності та кількості летальних випадків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися