В облстаті розповіли, на які продукти харків'яни витрачають найбільше грошей

Найбільше грошей жителі міста витрачали на м'ясо і м'ясопродукти

За даними ГУ статистики в Харківській області, у 2020 року харків'яни витрачали 40% своїх доходів на продукти харчування. Середнє значення на їжу - 3434 гривні на місяць, пише "Город Х".

Згідно з офіційними даними, найбільше грошей жителі міста витрачали на м'ясо і м'ясопродукти (903 грн), хліб і хлібобулочні вироби, макарони, борошно і крупи (607 грн), молоко, сир і яйця (500 грн), овочі, включаючи гриби (303 грн), масло і сало (273 грн), фрукти (234 грн), рибу і рибні продукти (201 грн), цукор, джеми, мед, сиропи, шоколад і кондитерські вироби (183 грн), напої (172 грн).

У відомстві також зазначили, що в середньому раціон одного жителя в місяць дорівнював 11,3 кг овочів, включаючи гриби, 11,8 кг молока і сиру, 7,5 кг хлібобулочних виробів, понад 4 кг фруктів, ягід, горіхів, а також практично 2 кг цукру (включаючи кондитерські вироби).

Нагадаємо, що Міністерство розвитку громад і територій України опублікувало моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів України. Згідно з відповідним аналізом Харківська область порівняно з 2020 роком знизилася в рейтингу відразу на 9 пунктів і посіла 17 місце.

Всі регіони оцінювали за кількома показниками. За економічною ефективністю Харківська область посіла 9 місце, за інвестиційним розвитком і зовнішньоекономічним співробітництвом - 21, за фінансовою самодостатностю - 11, ефективністю ринку праці - 13, за розвитком інфраструктури - 7, з відновлюваної енергетики та енергоефективності - 22.

Також міжнародний проєкт Numbeo оприлюднив рейтинг якості життя серед європейських міст. На якому місці розташувався Харків, читайте в нашому матеріалі.



Антон

31 липня 2021, 12:00

Больше всего тратят на налоги государству, предприниматели покупают товар с налогом, потом покупают его на рознице так же с налогом, везде обложили всех налогами, ворюги выпускающие законы против народа а в целях собственного обогащения обманом...

Дед Миха

30 липня 2021, 03:27

При наших-то доходах, мясо надо кушать - "в приглядку"!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися