Харківській області передали важливу техніку: хто отримає допомогу

Очікується поставка 10 комбайнів та 5 тракторів

Важливою складовою відновлення економічного потенціалу Харківщини є підтримка фермерських господарств, які постраждали від дій російських окупантів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.  

За словами очільника області, триває активна співпраця з міжнародними організаціями у цьому напрямку.   

Олег Синєгубов повідомив про підписання Меморандуму про співпрацю ХОВА з Міжнародним благодійним фондом "Жнива Перемоги". Під час останнього візиту до Харкова Говарда Баффета досягли домовленостей про закупівлю сільськогосподарської техніки для фермерів Харківщини.

В рамках документа зараз очікується перша поставка - 10 комбайнів та 5 тракторів. “Далі ця техніка буде розподілена між фермерськими господарствами, які найбільше постраждали від дій ворога”, - розповів Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що гуманітарну допомогу Харкову продовжує надавати словацьке місто Кошице. У Департаменті міжнародного співробітництва розповіли, що харківська делегація наприкінці липня  відвідала Кошице. Представники міста провели низку зустрічей з представниками магістрату міста та Словацької академії наук.

За результатами зустрічей КП “Комбінат дитячого харчування” передали черговий гуманітарний вантаж. До того ж словацька сторона офіційно підтвердила факт затвердження на сесії магістрату Кошице тексту Угоди про партнерство з Харковом. Угода допоможе значно розширити можливості та напрямки транскордонного співробітництва. Також посприяє участі Харківської міської ради в державних програмах Словаччини з постачання гуманітарної та матеріально-технічної допомоги, а також  післявоєнної відбудови України.




Джерело: https://t.me/synegubov/6790
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися