Харків отримає газ для опалення - ХТМ

«Нафтогаз» публічно нагадав всім підприємствам, у яких є борги, що їх необхідно погасити

Харків отримає в лютому всі необхідні обсяги газу для опалення. Про це йдеться в повідомленні відділу комунікацій Харківської міськради. Так, 31 січня генеральний директор КП "Харківські теплові мережі" Сергій Андрєєв прокоментував заяву НАК "Нафтогаз України" про можливе припинення з 1 лютого поставок природного газу 18 підприємствам теплокомуненерго в 16 населених пунктах, у тому числі в Харкові, через заборгованість за газ.

"Щоб отримати обсяги газу, нам необхідно платити 4 млн грн в місяць. Якщо ця сума проходить, то в наступному місяці "Нафтогаз" зобов'язаний надати нам цей газ. Станом на вчорашній день, ми заплатили 3 мільйони гривень, тобто не вистачало 1 мільйона. А "Нафтогаз" нагадав публічно всім підприємствам, у яких є борги, що їх необхідно погасити. Сьогодні ми заплатимо залишився мільйон, і з 1 лютого повинні отримати необхідні обсяги газу. Харків'янам не варто переживати, просто "Нафтогаз" хоче отримати гроші якомога швидше. Але закон говорить, що оплату можна провести до кінця місяця, і це буде зроблено", - зазначив Сергій Андрєєв.

Раніше портал "Харків. Коментарі" повідомляв, що в 2020 році ХТМ планують замінити близько 5,5% зношених тепломереж Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися