У Харківській області обікрали держпідприємство

Директор харківського ТОВ надавав послуги автокрана в робочі години, а оформлював роботу як цілодобову

На Харківщині одному з керівників держпідприємства повідомили про підозру за фактом розкрадання державних коштів. Відомо, що 7,4 млн. гривень були призначені на послуги з оренди автокранів. Про це повідомили в прокуратурі області.

Нагадаємо, з вересня 2018 року по лютий 2019 року директор харківського ТОВ надавав послуги автокрана в робочі години, а оформлював роботу як цілодобову. Директор діяв за попередньою змовою з одним з керівників філії бурового управління "Укрбургаз" АТ "Укргазвидобування".

Державне підприємство перерахувало на рахунок ТОВ оплату за оренду автокранів в завищеному обсязі.

За інформацією прокурора прокуратури Харківської області Дениса Коновалюка, одному з керівників філії бурового управління "Укрбургаз" інкримінується вчинення злочинів, передбачених чч. 3, 4, 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном, вчинене за попередньою змовою групою осіб, у великому і особливо великому розмірі шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Кримінальне провадження розслідує слідче управління Головного управління Національної поліції у Харківській області. Оперативне супроводження здійснює УСБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що радника голови РДА викрили в незаконному вилові риби та загрози місцевим жителям.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися