Харківське комунальне підприємство оштрафували на велику суму

Інспектори виявили ряд порушень екологічного законодавства

Комунальне підприємство "Харківські теплові мережі" оштрафували на величезну суму. Про це повідомили в Держекоінспекції в Харківській області.

Відзначається, що в листопаді минулого року відбулася планова перевірка Холодногірської і Слобідської філій. У результаті, інспектори виявили ряд порушень екологічного законодавства, а саме: забруднення вод і земель хімічними речовинами; порушення правил ведення первинного обліку кількості вод, що забираються з водних об'єктів і скидаються до них; порушення визначення якості вод, що скидаються; викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади; перевищення нормативів гранично допустимих викидів забруднюючих речовин стаціонарними джерелами; порушення правил експлуатації газоочисних споруд; порушення вимог щодо поводження з відходами; порушення правил ведення первинного обліку відходів; порушення порядку подання статистичної звітності щодо поводження з відходами.

За даними інспекції, внесено подання в Департамент екології та природних ресурсів ХОДА про анулювання 22 дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та у Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України на анулювання трьох дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Підприємству загалом пред'явлено шість претензій за розрахований збиток, який запропоновано сплатити в добровільному порядку: за самовільне використання водних ресурсів без дозволу на спеціальне водокористування на суму 66 тис. 272 грн.; за забруднення земельної ділянки вапном на суму 420 тис. 801 грн.; за засмічення земель відходами металобрухту, будівельними відходами, пластиком, рослинними відходами загальною площею 884 кв.м пред'явлено три позови на загальну суму 13 млн 792 тис. 748 грн.

Раніше портал "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові метрополітен за час карантину отримав збитків на 180 млн грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися