Десятки мільйонів гривень: комунальний спорткомплекс під Харковом побудують за завищеними цінами

Матеріали планують придбати за завищеними цінами

На Харківщині побудують багатофункціональний фізкультурно-оздоровчий комплекс вартістю понад 30 млн грн. Про це розповіли в Харківському антикорупційному центрі.

Відзначається, що комунальний заклад-міський центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" уклало угоду з МСП "Агробуд" з будівництва багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу в Люботині вартістю 31,5 млн грн.

За інформацією ХАЦ, йдеться про будівництво комплексу на основі безкаркасної арочної технології. Активісти зазначили, що матеріали планують придбати за завищеними цінами. Так, бетонні блоки планують купувати за 1116 грн / шт, коли їх ринкова ціна становить 500-600 грн. Також завищена вартість піску, який хочуть купувати по 506 грн / куб. м. При цьому КП "Харківські теплові мережі" купують пісок по 339 грн / куб. м.

Антикорупціонери відзначають, що замовник відхилив дві дешевші пропозиції, зокрема, ТОВ "Строй Інжиніринг Девелопмент" і ТОВ "Стальконструкція". Перша фірма до цього будувала все ФОК на території Харківської області. Були проблеми з документацією і в МСП "Агробуд", але їм дали термін на їх усунення.

Читайте також: Комунальне підрядне спеціалізоване підприємство по ремонту і будівництву автошляхів Харкова "Шляхрембуд" планує придбати дорожню сіль майже 30 мільйонів гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися