Харківські перевізники просять президента захистити їх від рейдерства родини губернатора

Перевізник вже два роки вимагає укласти з ним договір, оскільки саме його компанія перемогла на відповідному конкурсі, проте чиновники тягнуть час

Автобусні перевізники Харківщини звернулися до президента, аби той втрутився у свавілля губернатора Айни Тимчук та її чоловіка, яких звинувачують у захопленні бізнесу з перевезень в області. Про це йдеться у тексті звернення, яке опублікувала на своїй сторінці компанія-перевізник.

Його підписали близько 300 співробітників "Укравтотранс Плюс".

У зверненні стверджують, що Андрія Тимчука призначили керівником Слобожанського міжрегіонального управління "Укртранспбезпеки" незаконно, адже він має конфлікт інтересів, бо володіє бізнесом з пасажирських перевезень у Дніпропетровській області.

Компанія-перевізник заявляє, що попри те, що вона виграла конкурс на здійснення пасажирських перевезень за маршрутами "Пісочин, Люботин, Солоницівка - Харків", ХОГА відтягує укладення відповідного договору з компанією. Конкурс був проведений ще у серпні 2019 року.

Весь цей час перевізник здійснює перевезення, в тому числі для пільгових категорій громадян.

"Наша компанія забезпечує перевезення понад 30-ти млн. українців на рік. Штат нашої компанії – це більше 500 співробітників. При цьому, ХОДА вже тривалий час не укладає з нашою компанією договір за результатами законно проведеного конкурсу, у нашої компанії відсутні підстави для отримання компенсації пільгових перевезень. Сьогодні наш бізнес всупереч законодавству зазнає утисків з використанням різноманітних адміністративно-управлінських інструментів, доступних органам державної влади, зокрема судовій і правоохоронній системі", - зазначає перевізник.

Таку ситуацію пояснюють тим, що посадовці ХОГА зацікавлені в тому, аби цей перевізник відмовився від надання своїх послуг населенню, а замість нього прийшло підконтрольне Харківській адміністрації підприємство - дніпропетровська фірма "Інтерспецмаркет". У конкурсі вона також приймала участь, але перемогу здобути не змогла.

У зверненні до президента перевізник обіцяє скористатися своїм правом на зібрання, якщо ситуація не зміниться найближчим часом, та перекрити трасу Київ-Харків.

"Продовження описаних в даному зверненні незаконних і несправедливих дій неодмінно підштовхне нашу компанію і всіх її працівників до реалізації свого права на зібрання, зокрема і шляхом організації акції протесту безпосередньо на маршруті, права на який нашу компанію намагаються незаконно позбавити, - на трасі Київ-Харків на ділянці безпосередніх околиць міста Харкова", - обіцяють працівники компанії-перевізника.

На усі запити компанії до державних органів, вони отримують "відписки" про реорганізацію, про скасування результатів конкурсу, про те, що повідомлять про дату укладення договору додатково, і жодної конкретики.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що губернатор Айна Тимчук призначила собі заступника, якого місяць тому їй не дали затвердити активісти через його участь у Автомайдані.



Алекс

17 березня 2021, 01:11

Че то здесь всё с ног на голову. А не сам Укравтотранс Плюс уже больше 2-х лет нарушает закон, работая без документов и не пустив, при попустительстве тогдашней власти, на маршрут перевозчика, что выиграла тендер?? В Песочине боролись за автобусный маршрут - 09.09.2019 https://www.youtube.com/watch?v=EadKi0e2YJg https://www.facebook.com/groups/175574709891006/permalink/484681718980302

Геннадий

17 березня 2021, 00:15

Второй тендер был не законным, суды это подтвердили. УкрАвтоТранс Плюс рейдеры и уже 1,5 года ездят без документов! Это как воры обращались в полицию на то, что у них украли украденое

Александр

16 березня 2021, 18:30

Это не те ли "перевозчики", которые с ржавыми дырявыми автобусами "выиграли " тендер?... Результаты тендера в студию. Почему на маршруте работает нелицензированный перевозчик? Полиция, алё!... Папа она же в доле.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися