У Харкові комунальники орендують будівельні вагончики по вартості восьми квартир

Вартість оренди вагончиків для "Харківзеленбуду" вища за ринкову в 4 рази

Одне з комунальних підприємств Харківської міськради "Харківзеленбуд" домовилося про оренду до кінця року будівельних вагончиків по захмарній вартості. Про це розповіли в Харківському антикорупційному центрі з посиланням на відповідні тендери на сайті державних закупівель Prozorro.

"Пощастило" виграти тендер ФОП Довбиш Ганні Миколаївні. Вона буде здавати "Харківзеленбуду" вісім вагончиків (у народі їх називають "битовками") до кінця року.

За договором, вагончики будуть різного розміру - від 4х2 метра до 7х2,5 метра, їх загальна площа - 100,73 квадратних метра. Це приблизно, як дві двокімнатні квартири. Вартість оренди всіх вагончиків - 1650,9 грн за добу. Угода укладена на 245 днів. Таким чином одна битовка на цей період коштує 50 500 гривень.

Активісти ХАЦ досліджували ринок пропозицій. На сайті Prozorro багато оголошень про продаж подібних вагончиків. Їхня вартість значно менша, аніж "Харківзеленбуд" заплатив за оренду на 8 місяців.

Для порівняння на Prozorro відкритий аукціон від "Укренерго". Там пропонують здати відразу 4 битовки за 56 тисяч гривень. Це майже в 4 рази дешевше, аніж платить "Харківзеленбуд".

Такі ціни можна знайти і у звичайних оголошеннях, а не лише на сайті Prozorro, де в силу специфіки користувачів запит і пропозиція дещо обмежені.

КП "Харківзеленбуд" займаються озелененням міста і доглядом за деревами, чагарниками та іншими подібними роботами. Воно вже не вперше витрачає величезні державні кошти на незрозумілі угоди. Нещодавно для висадки на клумбах було придбано велику кількість розсади однорічних квітів. Вартість однієї квітки в рази завищена порівняно подібними угодами між іншими комунальними підприємствами і тим же продавцем. На ці квіти "Харківзеленбуд" витратив понад 22 мільйони гривень.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що у Харківській міськраді вирішили засадити Площу Свободи деревами, щоб там не могли проїхати машини.



путин хуесост

6 травня 2021, 15:05

кернес хуесост

Виталий

6 травня 2021, 14:38

Куда Терехов смотрит наверное в одной шайке лейке

Татьяна

6 травня 2021, 13:15

За такие деньги и я бы свою квартиру сдала бы зеленстрою...Кернеса нет а система осталась

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися