Контейнери для сміття із 35%-ю націнкою - як комунальники у Харкові проводять тендери

Більш дешеву пропозицію відхилили через відсутність кількох фотографій

Комунальне підприємство "Підземне місто" нещодавно уклало договір про придбання великих сміттєвих баків з організацією, яка продала їх на 35% дорожче від ринкової ціни. Про деталі угоди розповіли в Харківському антикорупційному центрі.

Оголошення про тендер було розміщене на сайті державних закупівель Prozorro ще 1 червня 2021 року. У замовленні йшлося про те, що КП "Підземне місто" хоче придбати 12 контейнерів для збору твердих побутових відходів, кожний об'ємом 1100 літрів.

У додатку замовник описав вимоги до технічних характеристик товару, їхню відповідність ДСТУ та умови подання заявок, серед яких - наявність фотографій товару з різних ракурсів, дата виробництва не пізніше 2021 року та безкоштовна доставка.

До участі подали заявки два постачальники: ПрАТ "Барський машинобудівний завод" і ТОВ "РЕНТОК ГРУП". Перша організація запропонувала продати харківським комунальникам свої контейнери по 12 тисяч гривень за штуку, а друга - по 13 330,20 гривень.

У картці тендеру видно, що угоду КП "Підземне місто" уклало з другою фірмою. Однією з основних причин для відхилення більш дешевої пропозиції стала відсутність у заявці фотографій смітника з деяких ракурсів.

Заявку від ТОВ "РЕНТОК ГРУП" про придбання контейнерів було прийнято 18 червня, а 2 липня був укладений договір на їхню поставку та переказ коштів.

Варто зазначити, що 22 червня те саме ТОВ "РЕНТОК ГРУП" продало такі самі смітники іншим харківським комунальникам "Комплекс із вивозу побутових відходів" дешевше на 3,5 тисячі гривень за штуку.

Середня ринкова ціна, за якою українські підприємства купляють такі самі контейнери, складає від 9,5 до 10 тисяч гривень, про  що також свідчать відкриті дані на майданчику державних закупівель.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові громадянин Іраку організував бізнес із укладання фіктивних шлюбів між своїми співгромадянами та українками. Це дозволяло іракцям безперешкодно потрапляти на територію України, а потім отримувати дозволи на постійне проживання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися