У Харкові призначили директора об'єднаних "Турбоатома" і "Електроважмашу" - заводами керуватиме Кабмін

Контрольний пакет акцій нового підприємства більше не буде належати Фонду держмайна, заводи безпосередньо підкорятимуться уряду України

Харківські заводи "Електроважмаш" і "Турбоатом", які об'єднують в один, передають у підпорядкування Кабміну. Про це у своєму профілі Facebook написав виконувач обов'язки губернатора Харківської області Олександр Скакун.

Також він повідомив, що директором нового підприємства "Український енергетичні машини" буде призначений Віктор Суботін, який є генеральним директором ВАТ "Турбоатом".

"Суботін - справжній промисловець і лідер, і я щиро бажаю йому успіху, а об'єднаному підприємству - підкорення світових ринків", - написав політик.

За його словами, відразу після того, як завершиться процес об'єднання двох підприємств-гігантів, контрольний пакет акцій Фонд держмайна передасть уряду України.

В.о. губернатора розповів, що такий крок дозволить вирішити цілий ряд проблем, адже це дозволить налагодити контакт безпосередньо з Кабміном, який також контролює основних замовників "Турбоатома" і "Електроважмашу" - "Енергоатом" і "Укргідроенерго".

"Це - саме той шлях, який дозволить" відвести від краю прірви "Електроважмаш", який ледь не пішов в історію ", - написав Олександр Скакун.

Він також зазначив, що вважає об'єднання двох харківських промислових гігантів і передачу їх у підпорядкування Кабміну своїм особистим успіхом, адже саме він курував це питання ще тоді, коли був заступником голови ХОДА.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що розпорядження про об'єднання заводів "Електроважмаш" і "Турбоатом" було підписано Денисом Шмигалем 26 серпня 2021 року, а їх реорганізацію в одне підприємство повинні були завершити до кінця вересня.



Олег

13 жовтня 2021, 15:52

Что-то как-то не стыкуется: заводы вроде как объединяют и в то же время "Электротяжмаш" на "большую приватизацию" выставлен

Віктор

13 жовтня 2021, 14:33

Яка несподіванка про нового директора... Цей новий директор всюди буз мила влізе...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися