У Харківській області встановили рекорд: подробиці

Ріпак, на думку аграріїв, перспектива культура, адже дає “ранні” гроші та підходить для сівозміни

ТОВ “Лозівський агропромтехсервіс” на демонстраційному полі посіяли 49 гібридів ріпаку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради. Рекорд занесли до Книги рекордів Лозівщини. Досвід лозівських аграріїв  тепер переймають спеціалісти з інших громад області та сусідніх регіонів.

Представниця насіннєвої компанії Юлія Ісечко розповіла, що на демонстраційному полі зібрали передові, сучасні гібриди ріпаку, які найкраще підходять для даних регіонів. Аграріям наочно показали результати сходів та ефективність оброблення від бур’яну.

Директор товариства Віталій Мамай повідомив, що участь в подібному проєкті – гарна практика та корисний досвід, яким ТОВ “Лозівський агропромтехсервіс” тепер ділиться з іншими аграріями.

Ріпак, на думку аграріїв, перспектива культура, адже дає “ранні” гроші та підходить для сівозміни.

На рахунку ТОВ “Лозівський агропромтехсервіс” це вже не перший рекорд. Раніше велику кількість гібридів фіксували із соняшнику та кукурудзи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що представникам малого бізнесу Харківської області пропонують взяти участь у грантовій програмі МОМ.

У Департаменті економіки та міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації розповіли,  що даний проєкт фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW. Основна мета грантової програми є підтримка економіки України шляхом відновлення робочих місць та виробництва, а також задоволення попиту населення на критично важливі товари та послуги.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися