Харків'янин створив багатомільярдний стартап

Капіталізація GitLab досягла майже 15 мільярдів

Харків'янин Дмитро Запорожець є співзасновником відомого стартапу для розробників GitLab, який 13 жовтня вийшов на IPO (первинне публічне розміщення акцій) на біржі Nasdaq. Про це розповіла "Економічна правда".

В Bloomberg 14 жовтня відзначається, що до початку відкритих торгів GitLab вже підняв 801 мільйон після продажу 10,4 млн акцій по 77 доларів за штуку. Ринкова капіталізація компанії досягла 11 млрд доларів. Однак це була не межа, в CNBS розповіли, що акції вже в дебютний день виросли на 35% і вартість однієї зросла до 103,89 долара. Загальна капіталізація компанії на закритті торгів збільшилася до 14,9 млрд доларів.

Нагадаємо, Дмитро Запорожець у 2011 році написав GitLab разом з колегою Валерієм Сизовим. У 2014 році вони зареєстрували компанію в США, а у 2015-му залучили перші гроші та стали учасниками престижного стартап-акселератора Y Combinator.

Головні акціонери стартапу: Сід Сібранді (18,9) і Khosla Ventures (14%). Сам же Запорожець володіє до 5% компанії. До торгів він займав 23 місце в рейтингу найбагатших українців за версією Forbes зі своїми 450 мільйонами доларів.

Сам GitLab - це програма, яка дозволяє розробникам з різних команд або структур працювати разом, застосовувати поновлення коду і відкочувати зміни до вихідного стану, якщо це необхідно.

Нагадаємо, в журналі Forbes опублікували рейтинг топ-100 найбагатших українців у 2021 році. У рейтинг потрапили п'ять харків'ян: Дмитро Запорожець, Олександр Ярославський, Павло Фукс, Борис Ложкін і Миколи Удянського.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися