«Харківводоканал» затвердив нові тарифи на воду

До 1 червня підприємства України зобов'язані подати розрахунки тарифів на 2021 рік

Сьогодні, 26 травня, в КП "Харківводоканал" переглянула тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. У зв'язку з карантином захід провели онлайн в zoom-конференції. У ньому взяли участь понад 30 осіб — представники підприємства, міської ради, громадськості.

Як повідомила заступник генерального директора — директор фінансово-економічного департаменту КП "Харківводоканал" Яна Хайло, до 1 червня підприємства України зобов'язані подати до Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, розрахунки тарифів на 2021 рік.

Так, на централізоване водопостачання пропонуються наступні тарифи: суб'єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення (водоканали) – 6,21 за 1 м3 (без ПДВ), 7,452 грн за 1 м3 (з ПДВ). Зростання — на 16,7%;

населення і юросіб – 15,50 грн за 1 м3 (без ПДВ), 18,60 грн за 1 м3 (з ПДВ). Зростання — на 22,1%;

Тарифи на централізоване водовідведення:

суб'єктів господарювання у сфері ЦВО – 3,02 грн за 1 м3 (без ПДВ), 3,624 грн за 1 м3 (з ПДВ). Ріст — 28,5%;

населення і юросіб – 9,19 грн за 1 м3 (без ПДВ), 11,028 грн за 1 м3 (з ПДВ). Зростання — на 19,7%.

Яна Хайло зазначила, що при формуванні нових тарифів на підприємстві врахували прогнозний індекс зростання цін виробників промислової продукції, прогнозоване зростання прожиткового мінімуму, від якого залежить розмір фонду оплати праці і відрахувань, — на 5,3%, збільшення витрат на електроенергію – на 18,7%. Також у зв'язку зі зношеністю водопроводу (57,5%) і каналізаційних колекторів (79,9%) у вартість послуг включено кошти на ремонт фонду підприємства.

Яна Хейло повідомила, що до початку літа підприємства країни повинні передати розрахунки в НКРЕКУ, і передбачається, що нові тарифи будуть прийняті до кінця року.

Раніше портал "Коментарі. Харків" писали, що харківське комунальне підприємство оштрафували на велику суму.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися