У Харкові подорожчає проїзд у приміських автобусах

Тариф зросте приблизно на 10-15%

У Харкові зміняться тарифи на проїзд у приміських автобусах. Йдеться про маршрути які їздять у Циркуни, Високий, Липці, Рогань та Малу Рогань, Вільхівку, Російські Тишки, Борисівку, Перемогу, а також інші населені пункти. Про це повідомляє видання Kharkiv Today.

Так, за інформацією джерела, рішення щодо підвищення цін на проїзд у громадському транспорті ухвалив перевізник, ВАТ "АТП 16329". Зазначається, що ціни зростуть приблизно на 10–15%.

До речі, раніше у приміській маршрутці №1200 (ст. м. Індустріальна – ХНАУ ім. Докучаєва) з'явилося оголошення про те, що ціна на проїзд зміниться з 10 до 12 гривень, тобто на 20%. Новий тариф почне діяти вже із завтрашнього дня, 10 грудня.

"Ми, можна сказати, запізнилися з підвищенням тарифу. У нас найнижчий не лише в області, але, мабуть, навіть в Україні. Середня вартість кілометра перевезень зараз одна гривня, у нас — 60 копійок", — зазначив перевізник Валерій Дробушко.

Перевізник пояснив, що підвищення цін на проїзд сталося через збільшення складових собівартості перевезень.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харківській області у міських автобусах підвищили ціни на проїзд. Перевізники зазначають, що через підвищення ціни метану до 37 гривень вони стабільно зазнають збитків. Варто зазначити, що у попередньому тарифі 2018 року було закладено вартість метану в 19 гривень. Так, із 11 жовтня вартість проїзду становить 10 гривень. При цьому для пенсіонерів та інвалідів 3 групи ціна становитиме 7 гривень, а для дітей від 7 до 14 років лише 3 гривні. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові перед Новим роком суттєво подорожчали мандарини. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися