У Харківській області думають, як покращити умови для бізнесу

Євген Іванов взяв участь у регіональній конференції Національної бізнес-коаліції

Заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації спільно з представниками бізнесу та профільних організацій обговорили перспективи відновлення і виклики підприємництва. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Одне з першочергових питань – доступне кредитування за державними програмами на відкриття або відновлення підприємств. Триває адаптація програми надання кредитів "5-7-9%" для діяльності на деокупованих та постраждалих територіях.

"Спрощений перелік необхідних компонентів для отримання такого кредиту. Зокрема, встановлено фіксовано процентну ставку в 1% на перші 2 роки за умовами кредитування, що є досить хорошими умовами. Також, відповідно до закону №3050, постраждалий бізнес може отримати пільги на податок за землю. Працюємо над покращенням умов роботи усіх доступних програм задля повернення підприємств в регіон і створення сприятливих умов для відкриття нового бізнесу", - зазначив Євген Іванов.

Також під час конференції обговорили умови роботи підприємців під час воєнного стану, місцеву податкову політику та запровадження преференцій для місцевого бізнесу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вандалізм у Харкові – активісти закликали розібратися СБУ

Мурал у Харкові вандали замальовують вже вдруге

Віршем Єсєніна про "братовбивчу" війну пошкодили патріотичний мурал на вулиці Єсеніна у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна". Активісти зазначають, що винний має бути покараний, а мурал все одно відновлять. "Але тут є робота для СБУ. Бо це неадекватно, коли таке відбувається у місті, яке пережило стільки", – підкреслюють в "Деколонізації".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися