"Підірву все селище!": на Харківщині горе-мінер погрожував поліцейським

Місцевий житель на підпитку спровокував евакуацію цілого супермаркету, йому загрожує в'язниця

Місцевий житель селища Пісочин у Харківській області зателефонував на 102 та повідомив про замінування селища, про це розповіли у Facebook Поліцейські офіцери громад.

"Вчора, близько 21-ї години вечора, до офіцерів Пісочинська ТГ надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік замінував приміщення супермаркету та висловлює намір "підірвати все селище Пісочин". Правоохоронці терміново виїхали на місце події", - повідомили поліцейські Пісочинської територіальної громади.

Зусиллями групи реагування патрульної поліції Харківського районного управління поліції №1 з означеного супермаркету вдалося евакуювати близько 40 покупців та працівників.

Мінувальник виявився несправжнім. Вибухотехнічна служба перевірила магазин та вибухівки не знайшла. Поліцейські громади оперативно встановили особу зловмисника. Ним виявився 26-річний місцевий житель, який добряче випив алкоголю.

Горе-мінувальника передали слідчо-оперативній групі. Відкрито кримінальне провадження за ст. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Знаково, що неправдиве повідомлення про замінування зловмисником було зроблене якраз в той день, коли у Верховній Раді посилили відповідальність за неправдиве повідомлення про замінування.

Нагадаємо, раніше Нацполіція Харківської області спільно з СБУ затримала 43-річного чоловіка, який повідомляв про замінування об'єктів МВС та судів у Харкові цілих 16 разів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися