Порізав вени просто в суді - в Харкові підозрюваний вимагав справедливості: відомі деталі (Відео)

Чоловік вважає, що суд бажає його смерті, і щоб довести це, залив власною кров'ю свою камеру в залі суду

У Московському суді Харкова підозрюваний на знак протесту порізав собі вени прямо під час судового засідання. Відповідне відео було опубліковане у харківському Telegram-каналі "Харків.Кримінал".

Підслідного вже кілька років тримають під вартою в Харківському слідчому ізоляторі, кожен раз продовжуючи термін запобіжного заходу на два місяці - максимально допустимий законом.

Під час останнього засідання підозрюваний спочатку цитував судді статтю Кримінального кодексу України про необхідність оголошення йому тексту звинувачення. Потім заявив, що не розуміє в чому його звинувачують і, що він відмовляється визнати свою провину.

Після того як суддя вказала на те, що перед цим підозрюваний збирався визнати свою провину за пред'явленим звинуваченням, а тепер змінив свою позицію, жодне з його клопотань е буде задоволено і призначила наступне засідання на кінець квітня.

Підслідний обурився, почав кричати, що судді разом з прокурором навмисне затягують справу, чекають його смерті, і якщо вони хочуть його крові, то отримають її. Після цього він гострим предметом порізав собі праве передпліччя і почав розмахувати пораненою рукою, заливаючи все навколо себе кров'ю і покривати нецензурною лайкою суддів.

Заспокоювати чоловіка довелося охорони, аргументами про те, що за таку витівку покарають НЕ суддів, а їх, охоронців. Поранення виявилося несерйозним, і в довершення підслідний розмастив свою кров по прозорих вікнах  камери для затриманого.

Згідно з інформацією на сайті Московського суду міста Харкова, чоловіка звинувачують в крадіжці, досконалої в складі організованої групи осіб. Максимальна санкція за злочин передбачає 12 років з конфіскацією майна. Разом з ним звинувачуються ще двоє підозрюваних. Кримінальне провадження було відкрито ще у 2018 році.

"Закінчити судовий розгляд зазначеного кримінального провадження зараз неможливо у зв'язку з тим, що судове слідство у кримінальне виробництво не проведено", - йдеться в одному з останніх опублікованих судових рішень.

За словами ж підслідного, за три роки, поки ведеться виробництво з усіх слідчих дій був тільки проведений допит одного з потерпілих.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, як у фермера з Харківської області шантажисти намагалися забрати фірму , розбили його машину і поклали на неї траурні вінки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися